Skip to main content

Diëtistenpraktijk “AboutFood!”

Diëtetiek

Diëtistenpraktijk "AboutFood!"

De Diëtistenpraktijk “AboutFood!” werd op 11 augustus 2006 gestart aan de Prinses Beatrixstraat 4 in Den Hoorn.
Tijdens individuele afspraken worden uw persoonlijke voedingsgewoonten in kaart gebracht, een advies gegeven en vindt er begeleiding plaats tijdens het traject van het veranderen van uw voedingsgewoonten.

Diëtetiek

Voor een dieetadvies wordt u verwezen door een huisarts of specialist naar een diëtiste. U krijgt dan een verwijsbrief van de verwijzer mee. Sinds 2011 kunt u ook zonder verwijzing terecht bij de diëtiste. De diëtiste is bij uitstek de specialist om u te begeleiden bij het veranderen van uw voedingsgewoonten en het op maat samenstellen van een voedingspatroon om de gestelde doelstelling te bereiken. Deze doelstelling wordt samen met u bepaald. Indien nodig werkt de diëtiste van “AboutFood!” daarbij samen met huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en specialisten. De redenen om een diëtiste om een voedingsadvies te vragen kunnen verschillend zijn.
Er kan sprake zijn van:
 • Overgewicht

 • Diabetes Mellitius (suikerziekte)
 • Hoog cholesterol
 • Ondergewicht
 • Sporten
 • Zwangerschap
 • Allergie- en voedingsintolerantie
 • Maag- en darmklachten
 • Operaties aan maag en darmen

Intakegesprek

Een diëtiste werkt op afspraak. Het intakegesprek duurt 60 minuten. Tijdens dit gesprek worden uitvoerig uw leef- en eetgewoonten, medische achtergrond, medicijngebruik en activiteitenpatroon in kaart gebracht. De diëtiste zal dan samen met u de hulpvraag en de doelstellingen formuleren. U krijgt tijdens dit gesprek altijd een op maat gemaakt (voorlopig) dieetadvies mee naar huis. In dit advies houden wij natuurlijk rekening met uw persoonlijke omstandigheden en wensen.

Vervolgconsulten

De vervolgconsulten duren 15-30 minuten. Afhankelijk van het dieet- of voedingsadvies zal het aantal vervolgconsulten variëren. Alleen een advies over gezonde voeding kan eenmalig zijn, terwijl iemand met overgewicht een aantal maanden begeleid wil worden.

Emotie-eten

Eten om een beter gevoel te krijgen of om nare gevoelens te onderdrukken wordt ook wel “emotie-eten” genoemd. Het is iets waar veel mensen last van hebben. Emotie-eten is bijna altijd een onbewust proces.

De diëtiste van “AboutFood!” heeft zich gespecialiseerd in emotie eten- en eetbuien. De diëtiste helpt u om meer inzicht te krijgen in uw eetgedrag. We maken samen een eet plan en leren u het verschil herkennen tussen buikhonger en hoofdhonger. Wanneer u goed gevoed bent wordt het gemakkelijker te ontdekken welke situaties, gedachten, gevoelens en emoties uw hoofdhonger uitlokken. Je leert onderliggende patronen herkennen in je eetgedrag.

Wilt u graag

 • Meer bewust worden van uw eetpatronen?

 • Het emotie-eten onder controle krijgen?

 • Geleidelijk en blijvend gewicht verliezen?
  Dit in plaats van snel afvallen en daarna weer extra aankomen?

Dan is onze aanpak bij emotie-eten passend voor u. Deze aanpak is geschikt voor mensen die serieus aan de slag willen om blijvend af te vallen, gezonder en fitter te worden en om definitief het emotie-eten en jojo-effect onder controle te krijgen.

Wij meten uw lichaamssamenstelling met de weegschaal van Tanita Door een meting met de Tanita weegschaal is het mogelijk om uw lichaamssamenstelling vast te stellen. Door een weerstandsmeting meet de Tanitaweegschaal gewicht, vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, metabole leeftijd, basale metabolisme (hoeveel kcal er wordt verbrand per dag) en Body Mass Index (BMI).

Hierdoor heeft u een goed inzicht in uw lichaamssamenstelling bij de start van het voedingsadvies en kunt u de vorderingen tijdens het traject goed bijhouden.