Bekkenfysiotherapie

bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Als er over bekkenklachten gesproken wordt gaat het over klachten in het gebied van lage rug, bekken en heupgewrichten. In dat gebied liggen de inwendige organen veilig opgeborgen tussen bot, spier- en bindweefsel. De bekkenbodemspieren zijn van groot belang bij de controle over de bovenliggende organen. Ze hebben daardoor een verantwoordelijke taak.

Het is dus begrijpelijk dat er problemen kunnen ontstaan als de bekkenbodemspieren niet naar behoren functioneren. Er kunnen klachten ontstaan als verlies van urine en/of ontlasting, verzakkingsklachten, niet goed kunnen plassen of ontlasten, problemen met vrijen en pijnklachten. In een verder stadium ontstaan irritaties en ontstekingen. Die irritaties en ontstekingen komen en gaan dan in een wisselend patroon.

Met bekkenfysiotherapie wordt geleerd om de bekkenbodemspieren te beheersen en daardoor optimaal te gaan gebruiken. De resultaten zijn vaak goed. Voor een operatie in het bekkengebied wordt ook vaak bekkenfysiotherapie voorgeschreven om een optimale functie te hebben voor de ingreep