Skip to main content
Slaaptherapie

Slaaptherapie

De oefentherapeut kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen.

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische en voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor geschoold en ontwikkelen zich verder op basis van nieuwe inzichten en wetenschappelijke publicaties.

Wat kunt u verwachten van de slaapoefentherapeut?

De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke- en mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van de dag werken door in de daaropvolgende nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust weer doorlopen naar de daarvolgende dag. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De oefentherapeut helpt u met:

 • Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen;
 • Inzichten hoe uw klachten beïnvloed worden door slaapproblemen;
 • Hoge kwaliteit (adem-, visualisatie-, haptische- en ontspannings-) oefeningen, die op maat worden gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon
 • Cognitief gedragsmatige therapie (volgens J. Beck): gedachtentherapie, die u weer positief of neutraal leert denken;
 • Gezonde coping-stijl dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”;
 • Uitleg over de architectuur van een gezonde slaap per leeftijdscategorie.

Hoe ziet uw slaapbehandeling eruit?

 • Intake: U krijgt de eerste keer een intake waarbij uw persoonlijke verstoorde slaappatroon en de verbanden met uw klachten helder wordt gemaakt en u krijgt direct al inzicht waar u nu eigenlijk van wakker ligt.

 • Vragenlijsten: U zal één of meerdere vragenlijsten moeten invullen om meetbaar en inzichtelijk te maken wat uw vorderingen in de loop van de behandelingen zijn.

 • Behandeldoel/plan: Aan het eind van het eerste behandeling maakt u samen met de oefentherapeut een behandeldoel en een plan van aanpak, waarmee u beiden verwacht de problemen te kunnen oplossen.

 • De behandelingen: de behandelingen, die hierna gaan volgen geven vorm en inhoud aan dit plan. U zal zowel praatsessies als oefensessies krijgen. In een praatsessie neemt u met de therapeut tips door om beter te slapen of gezonder om te gaan met uw klachten, die horen bij uw type slaapprobleem of wordt u geholpen met gedachtentherapie, slaaphygiëne, communicatieve vaardigheden of mindfulness. In een oefensessie krijgt u praktische handvatten, oefenstof en gevoelservaringen en leert u bijvoorbeeld frustratie om te zetten in ontspanning.

 • Eindrapportage vindt plaats naar uw naar uw huisarts of specialist en u krijgt online een uitnodiging om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek 

Blijf niet zitten met u slaapproblemen, want Goed slapen kunt u leren!

Bron: www.slaapoefentherapie.nl 

Nathalie Bak

Oefentherapeut Cesar-Mensendieck
Kinderoefentherapeut
Slaaptherapeut
T:  06 45 01 83 94
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verzekering en tarieven

Nathalie Bak

Oefentherapeut Cesar-Mensendieck
Kinderoefentherapeut
Slaaptherapeut
T:  06 45 01 83 94
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verzekering en tarieven